jacobjensen-arc-sieraden-hoofd-2
jacobjensen-sapphire-sieraden-hoofd-2
jacobjensen-edge-sieraden-hoofd-2

Jacob Jensen sieraden

De Scandinavische ontwerper Jacob Jensen behoort tot één van de meest vooraanstaande ontwerpers van de 20e eeuw. Het is dan ook niet voor niets dat de ontwerper vele designprijzen in de wacht heeft gesleept. Sinds 1980 produceert het bedrijf onder de leiding van zoon Timothy Jacob Jensen sieraden waarbij eenvoud in design en het gebruik van eersteklas materialen centraal staan.

Sieraden geïnspireerd op de natuur

De sieradenlijn van Jacob Jensen bestaat uit een drietal collecties: Arc, Sapphire en Edge. De sieraden zijn vervaardigd van hoogwaardig roestvrij staal met beplating in goud, roségoud en zwart. De belangrijkste inspiratiebron voor de sieradencollectie is de natuur. Hoofdontwerper Timothy Jacob Jensen, geniet van wandelen langs het strand bij het pittoreske fjord in Hejlskov. Het ruige landschap en de verschillende soorten rotsten vormden de basis van de ontwerpen.

Arc: cirkelvormige sieraden

De armbanden, ringen, oorbellen en kettingen uit de Arc-collectie kenmerken zich door een cirkelvormig design. Zo zijn er kettingen met een cirkelvormige hanger, maar ook halssieraden waarbij verschillende cirkels worden gecombineerd met een stalen ketting.

Sapphire oorbellen, kettingen en ringen

Waar de sieraden uit de Arc-collectie zacht en rond aandoen, hebben de oorbellen, kettingen en ringen van de Sapphire-collectie duidelijke contouren. De ontwerpen zijn gebaseerd op de rotsen die te vinden zijn op het strand bij Hejlskov.

Geometrische design: Edge

De Edge sieraden hebben een solide, geometrische uitstraling. De ringen in de kleuren grijs, zwart en roségoud zijn geïnspireerd op het kenmerkende landschap langs de oever van het meer. Bovendien kunnen ook mannen hun hart ophalen aan de ringen in herenmaten.

De sieraden van Jacob Jensen kenmerken zich door pure designs en eenvoudige combinaties van materialen. Juwelier Wissink in Enschede laat u graag de prachtige collectie zien en helpt u bij het maken van de juiste keuze.

JacobJensen-Arc-sieraden-rechts-1


Top